Детска стоматология

Проблемите на денталното здраве още в детството, най-често води до драстичното му влошаване в млада и зряла възраст. Затова е необходимо полагане на пълноценни, ефективни и професионални грижи през всички етапи на живота.

За поддържане оралното здраве на децата в клиника „БоДент” извършваме първичен преглед на устната кухина на детето с отчитане състоянието на зъбите, венците и устната лигавица, регистриране на налични кариозни увреждания, възпаление на венците, болестни изменения на устната лигавица. При първо посещение на дете в стоматологинта клиника , то има възможност да се запознае със стоматологичния стол и да свикне с обстановката и стоматолога си. Така децата преодоляват по-лесно притесненията и страховете си.

За превенция на кариеса на дъвкателните зъби в клиниката се поставят силанти .Това са зъбите, които имат дълбоки участъци, трудни за почистване и предразположени към развитие на кариес. Процедурата е напълно безболезнена.

При нас децата могат да се научат на правилни хигиенни навици и как най-правилно да почистват зъбите си, което ще им гарантира по-добра устна хигиена и по-малко проблеми с оралното здраве в бъдещ период.