Услуги

Профилактичните и лечебните дейности обхващат 100 % от спектъра на денталната медицина – профилактика на кариес и пародонтални заболявания, детска стоматология, хирургия, парадонтология, ендодонтия, поставяне на импланти, протетика, естетична стоматология ( червена и бяла естетика), възстановяване с високо естетични пломби, коронки и фасети, брекети, вадене на мъдрец, ортодонтия за пациенти във всички възрасти.

Идеалният заместител на зъба е с качеството на естествения зъб. Това означава, че е светопропусклив, че е с цвета на зъбите, че е изключително твърд и устойчив на огъване. Той е биологично поносим, а по този начин и неалергенен. Златните или металокерамичните коронки не отговарят на тези изисквания.

Но затова пък изцяло керамичните коронки и мостове от керамичен циркониев оксид (наречен още цирконий) напълно ги изпълняват. В зъботехническата лаборатория на стоматологичната клиника BoDENT се изготвят инлеи, фасети, коронки и мостове от циркониев оксид. Съставът им е 100% от тази керамика и не съдържа метал. За изготвянето им зъботехниците работят с най-модерната система на световния лидер на пазара за стоматологични технологии,

Ако и Вие желаете да спечелите от предимствата на циркониевия оксид, зъболекарят и зъботехникът Ви от BoDENT ще тестват медицинската индикация и евентуално ще Ви предложат алтернативата с циркониев оксид.